close
Välkommen till Djurgården – Stockholms gröna vardagsrum

Välkommen till Djurgården – Stockholms gröna vardagsrum

01/09/2020

Passa på att upptäcka det gröna Djurgården! Hoppa på cykeln eller ta fram promenadkängorna och ta dig till platser du aldrig varit tidigare. Ännu en tid går det att ta med pick-nick och njut av natur och djurliv. Djurgården är en del av den Kungliga Nationalstadsparken – här är stort, grön och skönt.

VACKRA TRÄDGÅRDAR

Ta en långpromenad och sikta in dig på Folke Bernadottes bro. Här tar du dig enkelt mellan Museiparken och Rosendal. Rosendals Trädgård är ljuvlig att besöka varje tid på året, så även denna. Trädgårdscaféet har öppet och bullat upp. Och vill du få inspiration till din egen trädgård är ett besök i plantboden ett måste. Ja, du kan till och med beställa din egen trädgårdsmästare.

Vill du kombinera trädgård och konst rekommenderar vi promenader till Prins Eugens Waldemarsudde. Trädgården är alltid öppen!

RIKT DJURLIV

Näktergal fågelskådning på DjurgårdenPå Djurgården finns ett rikt djurliv. I Kungliga Nationalstadsparken häckar över 100 vilda fågelarter och här finns både välkända djur som rådjur, rävar, harar och paddor, och mer ovanliga arter.

Ett bra sätt att uppleva Djurgårdsnaturen är att promenera längs Kronprinsessan Viktorias och Prins Daniels kärleksstig som invigdes 2012 och var en bröllopsgåva till kronprinsessan Victoria och Prins Daniel från Världsnaturfonden WWF. Kärleksstigen är 390 meter lång och sträcker sig längs Djurgårdens sydvästra strand. Skyltar berättar om det fantastiska växt- och djurlivet i och kring Isbladskärret.

Skansen finns många djur att upptäcka. Här kan man promenera och upptäcka nytt varje gång man gör ett besök. Skansen är stort, här finns plats för många. Visste du att bara Skansen är lika stort som hela Gamla stan?

KUNGLIGA PROMENADER

Med gratisappen ”Kungliga promenader” blir du guidad till lärorika promenader i historiska och kungliga spår. Tre sträckor finns att följa. Ladda ner appen från App Store eller Google Play, ta på dig kronan och ut och promenera!

MINNESMONUMENT

Djurgården är en plats för nöjen och har varit så i många hundra år. Här är det lätt att ha roligt tillsammans, umgås, lära mer och få inspiration. Men Djurgården är även en plats för reflektion, att samla kraft och att möta allvaret. Här finns flera monumentala minnesmonument som kan ge meningsfulla tillbakablickar och utrymme för reflektion. En promenad utifrån minnesmärken kan ge nya perspektiv.

HYR CYKEL

Välkommen till Djurgården i coronatiderVid Strandvägens entré till Djurgården, just på andra sidan Djurgårdsbron, ligger Sjöcaféet. Här kan du ännu en tid hyra cykel för att upptäcka det gröna Djurgården. På Royal Djurgården Visitor Center som ligger i samma hus, får du hjälp med tips på turer. Med cykeln kan du ta dig längre och upptäcka mer av såväl Djurgårdens natur som av dess attraktioner.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer