close
Tekniska museet blir kvällsöppet

Tekniska museet blir kvällsöppet

31/12/2021

Nyligen gick regeringen ut med den glädjande nyheten att restriktionerna upphör att gälla i slutet av september. Tekniska museet har därför valt att förlänga deras öppettider,  från den 1 oktober kommer museet vara kvällsöppet till kl.22.00. Dessutom laddar museet för en höst med ett fullmatat program.

Tekniska museet är en favorit bland barnfamiljer, och för föräldrar och barn är det kanske ett extra efterlängtat besked att de lättade pandemirestriktionerna nu öppnar för en lång rad av roliga upplevelser lagom till höstens stormar och regnväder.

Men Tekniska bjuder också på nyheter för de som lämnar barnen hemma och tar med vännerna för kvällshäng på museet. Museet kommer erbjuda tre visningar varje kväll. Rymdutställningen Moving to Mars från the Design Museum i London, den omskakande kanadensiska fotoutställningen Antropocen om hur vi påverkar vår planet för alltid, och Hyper human, som utforskar människans symbios med tekniken, är tre utställningar som fått stor uppskattning från en vuxenpublik. Museets restaurang Tekniska by Pontus håller öppet för mat och dryck.

Med kvällsöppet vill vi ge så många som möjligt chansen att uppleva Tekniska, dessutom i ett läge när tekniken spelar en allt större roll för vår gemensamma framtid. Det känns viktigt, säger museidirektör Peter Skogh.

Bland höstens höjdpunkter finns firandet av Astronomins dag och natt – med brädspelskväll och ”Space Bar”, Legotävlingar i First Lego League och aktiviteter tillsammans med spelutbildningen Future Games. Höstlovet blir ett forskarlov där flera framstående forskare bjuds in tillsammans med Sveriges Unga Akademi och Fri Tanke förlag som nyligen släppt boken “Forskardrömmar”.

Läs mer om vad som händer på Tekniska museet här.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer