close
Midsommar på Djurgården

Midsommar på Djurgården

17/06/2020

På fredag är det midsommarafton. Det blir en midsommarhelg likt ingen annan. Upptäck våra öppna restauranger, njut av konst och härliga promenader. Självklart har Skansen öppet, men programmet är anpassat och förköp gäller. Här kommer lite tips inför helgen.

Midsommar på Skansen

Efter noga övervägande har Skansen alltså valt att hålla öppet under midsommarhelgen. Beslutet innebär att de anpassar både midsommarfirandet och antalet gäster som kan komma till Skansen. Man släpper ett begränsat antal förköpsbiljetter och det är först till kvarn som gäller.

Området kommer att pyntas för midsommar, men dansen runt midsommarstången kommer att utebli. Fokus kommer att vara på parken, dvs. aktiviteter utomhus som inte skapar folksamling. Möjligheterna till pick-nick utökas under midsommarhelgen och man kan förboka midsommarlunch på någon av restaurangerna inom området.

OBS! Förköpsbiljetter måste bokas även av Skansens årskortsinnehavare. Det går alltså inte att komma in dessa tre midsommarhelgdagar, 19 – 21 juni, enbart genom att visa sitt Skansen årskort i år.

Förköpsbiljett till Skansens midsommarhelg bokar du här.  Årskortsinnehavare kommer att betala 60 kronor eftersom de i år måste ha förköpsbiljett för midsommarhelgen.

Läs mer om biljetter och midsommar på: www.skansen.se/midsommar

Besök Nordiska museet och Spritmuseum hela midsommarhelgen

Nordiska museet, som visar nordiska traditioner, har självklart också öppet på midsommarafton – ja, alla dagar i sommar kl 10.00–17.00.

Spritmuseum har också öppet hela sommaren såväl som under midsommarhelgen och du är varmt välkommen! Bryggan har öppnat för sommaren och erbjuder ett unikt och brett urval av svenska hantverksdrycker. Dessutom har man just öppnat en ny utställning med verk ur samlingen Absolut Art.

Sommarkvällsöppet midsommar på Stora Gungan på Skansen

Skansen stänger kl 16 på midsommarafton, men du kan stanna kvar lite längre. Under sommaren har Krogen Stora Gungan särskilt kvällsöppet – så även i midsommar. Reservera ditt bord för middag, dryck eller fika. Borden reserveras inomhus men vid fint väder man kan sitta på vår uteservering i mån av plats. Du kan boka på bokning@storagungan.se, eller via bokningförmulär: BOKA HÄR

Du kan också förbeställa en Picknick-korg, eller köpa på plats.

Fler picknick-korgar

Hos Gubbhyllan kan ni boka Stora picknickkorgen med en matig sallad, surdegsbröd, efterrätt med vit choklad och bär och mycket mer. Picknickkorgen måste bokas i förväg. Sista bokningsdag för Stora picknickkorgen är 16 juni kl 18:00. Utöver picknickkorg erbjuder Gubbhyllan även en fikapåse och en bullpåse för alla fikasugna. Behöver ej förbokas.

Om Stora picknickkorgen och hur du bokar.

Solliden har plats för dig

Visst känner man igen Solliden från Allsångskvällarna. Tänk – det finns fortfarande platser kvar till midsommar i Sollidens matsal. Här har du en vidunderlig utsikt och här kan du boka ditt bord.

Mer om mat på Skansen.

Midsommarafton, Midsommardagen – ja, hela helgen.

Njuta av ledighet och högsommar. Många attraktioner har stängt på själva midsommarafton, medan flera har öppet midsommardagen, än fler  självklart på söndagen. På ABBA The Museum har man exempelvis öppet lördag och söndag och du får gå två för en. Ett sommarerbjudande man inte vill missa Walk in, Dance out!

Hungrig behöver du inte gå

Många restauranger har öppet. Vi har ju nästan 30 stycken att välja emellan.

Vi rekommenderar att du bokar bord – framför allt till midsommarafton, vi har samlat länkar till bokning här.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer