close
Första spadtaget för den nya bron på Djurgården!

Första spadtaget för den nya bron på Djurgården!

26/10/2018

För ett år sedan utlovade Kungliga Djurgårdens Förvaltning en ny gångbro mellan Museiparken på Norra Djurgården och Rosendal på Södra Djurgården. Nu sätts spaden i marken för Folke Bernadottes bro! Och det är bara början på en rad satsningar och investeringar nu när man välkomnar den nya bron på Djurgården.

Spadtaget för den nya bron på Djurgården tas på norra sidan av Djurgårdskanalen, den 26 oktober kl 06.30, på brinken nedanför Tekniska och Etnografiska museet. De fem museicheferna för Etnografiska, Tekniska museet, Polismuseet, Riksidrottsmuseet och Sjöhistoriska sätter spadarna i marken tillsammans med Tin-Tin Jersild från Rosendals Trädgård. En ljusprojektion visar hur bron kommer att se ut när den invigs hösten 2019. Det är en av alla satsningar som kommer att göra Djurgården än mer tillgängligt, intressant och roligt för de 15 miljoner människor från jordens alla hörn som årligen besöker oss. 

Under de närmaste fem åren investeras drygt 2 miljarder i kulturarvet, i nya upplevelser och därmed i Stockholms attraktionskraft. Världens berg-och dalbanetätaste tivoli Gröna Lund får ännu en häftig berg-och dalbana. Grannen Liljevalchs bygger till och anlägger ett nytt torg och i samma kvarter bygger Pop House ut, och renoverar samtidigt det nyligen förvärvade Cirkus. Junibacken utvidgar och på Biskopsudden byggs en ny restaurang med Michelin-ambitioner under ledning av Tommy Myllymäki & Svenska Brasserier.

Djurgårdens intressenter samarbetar för att stärka destinationen och verkar för att den utvecklas på ett hållbart sätt.

– Som Skandinaviens främsta attraktion har vi ett ansvar att tänka långsiktigt och att lyfta viktiga framtidsfrågor. Detta vilket genomsyrar det arbete vi gör tillsammans och även de satsningar som sker här på Djurgården, säger Camilla Zedendahl, vd för Kungl. Djurgårdens Intressenter.

Nordiska museet satsar på en stor utställning om Arktis som berör oss alla. Rosendals Trädgård tar genom ”Initiativ 2000 kvm” sig an utmaningen att odla fram en hållbar matkultur som respekterar gränserna för vad planeten tål. På Skansen växer kunskapscentret ”Baltic Sea Science Center” fram, vilket lyfter Östersjöns aktuella miljöutmaningar och beräknas öppna i april 2019. Statens Maritima Museer presenterar Östersjöns världsunika kulturarv i ett helt nytt marinarkeologiskt museum som planeras öppna 2020.

I samband med första spadtaget tänds åter vinterbelysningen på Djurgården som i år också lyser upp den norra sidan, Djurgårdsbron och Galärvarvsmuren.




Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer