close
Prinsessan Estelles Kulturstiftelse presenterar sommarens utställare på Djurgården

Prinsessan Estelles Kulturstiftelse presenterar sommarens utställare på Djurgården

11/02/2021

Efter förra årets uppmärksammade utställning ’Alice Aycock at Royal Djurgården’ välkomnar vi sommarens utställare på Kungliga Djurgården: konstnärsduon Elmgreen & Dragset. Huvudnumret är en åtta meter hög platsspecifik skulptur som kommer att förvärvas av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse och ingå i den framtida skulpturparken i Rosendalsområdet.

Sedan början av konstnärerna Michael Elmgreen och Ingar Dragsetderas samarbete 1995 har de haft en framstående internationell karriär, och de räknas bland de mest betydande och mångfacetterade konstnärerna i vår samtid.

Elmgreen & Dragset utgår ofta från vardagliga föremål i sina skulpturer. De utforskar vad som händer när de igenkännbara objekten placeras i nya osannolika sammanhang. Genom att kombinera absurd humor och ett socialt engagemang lyckas konstnärsduon förändra traditionella tolkningar samtidigt som de manar till eftertanke och reflektion.

– Vi ser verkligen fram emot att få presentera Elmgreen & Dragset utomhus på Kungliga Djurgården i sommar. De har en alldeles speciell förmåga att kunna gestalta angelägna ämnen på ett oväntat och överraskande sätt, säger Sara Sandström Nilsson, verksamhetsledare för Prinsessan Estelles Kulturstiftelse.

Elmgreen & Dragsets utställning kommer att bli den andra som arrangeras i Prinsessan Estelles Kulturstiftelses regi. Den 8 juni invigs utställningen.

Läs pressmeddelandet här.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer