close
Stor konst av Alice Aycock

Stor konst av Alice Aycock

24/06/2020

STORT

Det är inte bara stort att Alice Aycott ställer ut sina verk på Djurgården, de är de sex skulpturerna är också stora i sig. Verken kommer ur den hyllade serien ”Turbulence” och några av dem har tidigare visats längs Park Avenue i New York. Skulpturutställningen med Alice Aycock, som är den första som arrangeras av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse.

Skulpturerna hittar du invid  Djurgårdsbrunnskanalen i närhet till Folke Bernadottes bro. som knyter samman Museiparken och Rosendals Slott. Tackvare den nya bron är det smidigt att ta sig över vattnet för att uppleva utställningen på båda strandkanterna.

ÖPPET

Djurgården har alltid öppet – dygnet runt, året runt, och under samma tider kan du njuta av Alice Aykotts konst, ända fram till i september.

Konstvandring för alla!

Skulpturerna och vandringen är öppen för alla att upptäcka. Varje dag klockan 13.00 under perioden 7 juni – 27 september ges en gratis introduktion till utställningen och Alice Aycocks konstnärskap med start från informationskiosken. Vandringen avslutas utanför Tekniska museet.

Visningen tar ca 30 minuter och ges på svenska. Ingen föranmälan krävs och vuxna och barn i alla åldrar är välkomna. Den 24 juni, 1 juli, 12 augusti och 20 augusti kommer dessutom Tekniska museets pedagoger att stå redo efter den allmänna visningen för dem som vill skapa med spännande material. 

Vill du gå på egen hand, men ändå veta mer? Då laddar du ner audioguiden från stiftelsens hemsida: preks.se

Stort tack till Prinsessan Estelles Kulturstiftelse som genom denna härliga utställning erbjuder ytterligare ett av många stora, gröna, sköna och öppna besöksmål på Djurgården denna sommar.

Konst <3 Djurgården
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer