close
Frukost och Brunch

Frukost och Brunch

25/02/2024

Det finns inget bättre sätt att starta ditt Djurgårdsbesök på än en god frukost eller brunch. Flera av våra cafér och restauranger är uppe med tuppen och inget slår doften av nybakat! Några har även en hel del evenemang såsom jazz, karaoke, quiz och annat roligt som gör din brunch-upplevelse unik. Här är några tips på de som har frukost och brunch som du inte vill missa!

Bild: Slipen

Frukost på Djurgården

Konsthallen

Inget slår att starta dagen på Djurgården med en god frukost innan allt börjar. När du kliver av Djurgårdsfärjan i hjärtat av Djurgården hittar du Konsthallen som erbjuder en ordentlig frukostbuffé. Nybakat bröd, perfekta ägg, krispiga bacon och färsk frukt. Konsthallens frukost drar igång redan vid klockan 07.00.

Slipen

Ta en stunds avkoppling vid vattnet med en nybakad bakelse eller fralla från Slipen. Stenugnsbageriet Fabrique öppnar redan klockan 07.00 på vardagar och 08.00 på helger, så du kan njuta av en lugn och rofylld frukost med nybakade godsaker och varmt kaffe. När vädret tillåter är det perfekt att köpa med sig frukosten och njuta av den utomhus i det gröna.

Slipen
Slipen – Fabrique stenungsbageri

 

 

 

 

 

 

Skroten Matbod & Deli

Vad sägs om en fräsch juice? En god bulle? Eller kanske en lättare sallad? Skroten Matbod & Deli öppnar klockan 08.00 och har allt gott du kan tänka dig. Inte nog med att de har god och vällagad mat, det är även en lite närbutik där du kan köpa egna ingredienser till din frukost.

Restaurang Djurgårdsbron

Precis över bron till Djurgården hittar du restaurang Djurgårdsbron som öppnar redan klockan 09.00 på morgonen och är den perfekta starten innan du fortsätter in mot ön där museer och attraktioner öppnar kring klockan 10.00. Njut av en god frukostmacka, varm latte eller en laxcroissant framför den vackra utsikten över Djurgårdsbron.

Flickorna Helin Skånska Gruvan

Efter en kort promenad längst vattnet från Blå Porten vid Djurgårdsbron kommer du till mysiga Flickorna Helin Skånska Gruvan som öppnar klockan 09.00. Här finns ett brett utbud av hembakade bakverk, bullar, smörgåsar, juicer och smoothies. Under sommarhalvåret öppnar de upp deras härliga uteservering som har en av Stockholms vackraste utsikter över Djurgårdskanalen.

Brunch på Djurgården

Hasselbacken

Djurgården erbjuder ett fantastiskt utbud av brunchmöjligheter att njuta av tillsammans med nära och kära. På anrika Hasselbacken finner du en högkvalitativ brunch allt från internationella klassiker till den välkända hasselbackspotatisen. Håll även utkik på deras kalender och tajma in deras DJ-bruncher.

Pop Story

På andra sidan gatan hittar du Pop story, som inte bara erbjuder dragshower och karaoke utan även musikquiz i kombination med sina bruncher. Det är interaktiva brunchupplevelser som du sent kommer glömma, med dans, skratt och sång.

Spritmuseums restaurang

Under lördagar och söndagar kan du avnjuta riktiga brunchklassiker på Spritmuseums restaurang. Här hittar du allt från äggröra och laxmacka till pannkakor och fruktsallad. Till den här brunchen kan du självklart vänta dig lyxiga cocktails, svenskt vin, hantverksöl och alkoholfria drycker, en plats man aldrig går törstig på.

Spritmuseums restaurang

Villa Godthem

Även om Afternoon Tea inte räknas som brunch är det ändå ett måste att besöka Villa Godthem och deras Afternoon Tea. Där kan ni avnjuta flera sorter värmande te, smörgåsar, sötsaker och kanske ett glas champagne.

Villa Godthem

 

 

 

 

Skroten Café & Skeppshandel

Skroten Café & Skeppshandel är den perfekta platsen att unna sig en brunch på. Här kan du välja mellan svamptoast, amerikanska pannkakor, chevrésallad, mackor och en hel del annat gott. Då och då har Skroten även jazzbruncher. Håll utkik på deras hemsida för att ha koll på när nästa närmar sig och ta del av deras brunchbuffé tillsammans med fantastisk live-jazz.

Se listan på alla våra restauranger och caféer här.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer