close

Saker att göra

categories

  • All
  • Konst & Museum
  • Maritimt & Teknik
  • Monument, Flora & Fauna
  • Nöjespark
  • Scen & Underhållning
  • Sightseeing
Konst & Museum

ABBA The Museum

ABBA The Museum är mer än ett vanligt museum. Välkommen till en interaktiv resa genom en av musikhistoriens mest framgångsrika karriärer.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Blockhusuddens flyttblock

Flyttblock är stora stenblock som blivit transporterade med hjälp av is. Man anser att de flesta flyttblocken i Sverige har transporterats under den senaste istiden. Blockhusudden har fått sitt namn från ett försvarshus som låg här under Gustav Vasas tid.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Blockhusuddens fyr

Blockhusuddens fyr från 1905 ligger utanför Blockhusudden. År 1912 blev den en AGA-fyr efter att Gustaf Daléns uppfinning solventilen installerats.


Läs Mer
Scen & Underhållning

Cirkus

Cirkus är ett allaktivitetshus med evenemang som konserter, shower, tv-inspelningar, galamiddagar, konferenser och framförallt teater- och musikalföreställningar. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkus-sällskap.


Läs Mer
Sightseeing

Djurgårdsboden

Hyr en cykel hos Djurgårdsboden och upplev kungliga Djurgården! Hjälm och karta över smultronställen och sevärdheter på färden ingår. I Djurgårdsbodens butik nedanför Cirkus hittar du även solglasögon, kepsar, roliga souvenirer och presenter.


Läs Mer
Konst & Museum, Scen & Underhållning

Djurgårdskyrkan

I Djurgårdskyrkan hålls gudstjänster, teologiska samtal och konstutställningar året runt och under sommaren förvandlas kyrkans trädgård till ett trevligt kafé dit alla är välkomna!


Läs Mer
Sightseeing

Djurgårdslinjen

Djurgårdslinjens spårvagnar (linje 7N) utgår från Norrmalmstorg nära Kungsträdgården och går via Nybroplan och Strandvägen ut till Djurgården.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Estoniamonumentet

Estoniamonumentet ligger intill Galärvarvskyrkogården. I monumentet finns namnen inristade på 815 personer som förlorade livet när Estonia förliste 1994. 


Läs Mer
Konst & Museum

Etnografiska museet

Här på Etnografiska museet ryms århundraden av längtan uppbyggd av svenska äventyrares, handelsmäns, samlares och vetenskapsmäns drömmar, bedrifter och hemförda skatter.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

FN-Monumentet

FN-monumentet är ett minnesmärke ägnat de svenskar som omkommit i FN-tjänst, beläget vid Djurgårdsbrunnsvikens strand, nära Sjöhistoriska museet, på Gärdet i Stockholm. Monumentet invigdes 1995. Varje år den 29 maj högtidlighålls Veterandagen i anslutning till FN-monumentet och veteranmonumentet Restare.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Frihetens port

Det åtta meter höga estniska frihetsmonumentet Frihetens Port i grå granit står sedan 1994 på Manillaholmen på Djurgården precis vid vattnet. Frihetens Port är menat som ett tacksamhetstecken till det svenska folket samt ett minne att vårda för kommande generationer.


Läs Mer
Nöjespark, Scen & Underhållning

Gröna Lund

Här finns något för alla. Kom och upplev förvandlingen på Gröna Lund – en plats där det omöjliga blir möjligt. Gammal blir ung, liten blir stor och upp blir ner.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Gustaf Frödings staty

Gustaf Frödings staty ligger vid Djurgårdsbrunnsbrons fäste. Skalden Fröding blickar här emot sin sista bostad, Villa Gröndal.


Läs Mer
Konst & Museum

Handarbetets Vänner

Handarbetets vänner är ett centrum för utbildning & utveckling av avancerade textilier.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Isbladskärret

Isbladskärret är en förnämlig fågelsjö med bland annat knölsvan, snatterand, vigg, gäss, tofsvipa och häger.


Läs Mer
Konst & Museum, Scen & Underhållning

Junibacken

Upplev en magisk dag på Junibacken i Stockholm. Åk Sagotåget och hälsa på hos våra mest älskade barnboksfigurer.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Kaknästonet

Kaknästornet är en central del av Stockholms skyline och har så varit i över 50 år.  Tornet är beläget på Gärdet i Nationalstadsparken oc...
Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Karl X Gustavs ryttarstaty

Framför Nordiska museets entré står en av Sveriges tio klassiska ryttarstatyer. Denna staty föreställer krigarkungen Karl X Gustav som regerade i Sverige mellan 1654 till 1660. Karl X Gustav är mest känd för Tåget över Stora Bält 1658 och Freden i Roskilde 1658. 


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna, Sightseeing

Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels Kärleksstig

Varför inte ta en romantisk promenad med någon du bryr dig om längs med Djurgårdens vackra natur? Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels Kärlekstig går längs med Isbladskärret och ger dig en god chans att uppleva en omväxlande natur, med vild barrskog, vacker ädellövskog och jätteekar.


Läs Mer
Maritimt & Teknik

KSSS Djurgårdshamn

KSSS Djurgårdshamn är en gäst- och eventhamn belägen i det nordvästra hörnet av Djurgården, nära Junibacken. Hamnen är öppen för allmänhe...
Läs Mer
Konst & Museum

Liljevalchs

På Liljevalchs visas konst och form i minst fyra stora utställningar om året. Varje nytt konstår inleds med den välkända jurybedömda Vårsalongen.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Minnesmonument efter flodvågskatastrofen 2004

I juni 2018 invigdes en minnesvård efter flodvågskatastrofen i Sydostasien 2004 för att hedra minnet av dem som miste livet. Minnesvården är även en gemensam plats för efterlevande, anhöriga och närstående. 


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Minnesstenen Norges tack

Minnesstenen Norges tack är belägen nedanför Norges ambassad på norra Djurgården i Stockholm. Den överlämnades av Norges kung Olav V 14 j...
Läs Mer
Konst & Museum

Nordiska museet

På Nordiska museet hittar du utställningar om bland annat mode, folkkonst, sapmí, smycken, svenska hem och traditioner.


Läs Mer
Maritimt & Teknik

Nya Djurgårdsvarvet

Mellan Beckholmen och Gröna Lund hittar du Nya Djurgårdsvarvet, en av Stockholms nyaste destinationer.


Läs Mer
Sightseeing

Ocean Bus

Ocean Bus kör City-Sightsseing i Stockholm från både land och vatten i ett och samma fordon – en amfibiebuss!


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Oljekvarnen

Waldemarsuddes oljekvarn är en väderkvarn som står vid Prins Eugens Waldemarsudde konstmuseum och har varit motiv för många av prinsens tavlor.


Läs Mer
Scen & Underhållning

Parkteatern Galärparken

På Parkteatern spelas teater-, konsert- och dansföreställningar, alltid med fri entré. Säsongen löper från juni–augusti.


Läs Mer
Konst & Museum

Polismuseet

På Polismuseet får du en inblick i polisens arbete och polisens roll i vårt samhälle. Här kan du lära dig att tänka som en kriminaltekniker och se hur polisen har använt kameran i sin brottsbekämpning de senaste 150 åren.


Läs Mer
Scen & Underhållning

Pop Story

Pop Story är en interaktiv värld för alla generationer med mat, design, musik och konst som inspirerar dig att festa, sjunga, skratta, ät...
Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Prins Eugens ek

Prins Eugens ek växer i parken norr om Prins Eugens Waldemarsudde. Eken anses vara den största levande eken på Djurgården och i hela Stockholms stad.


Läs Mer
Konst & Museum

Prins Eugens Waldemarsudde

Waldemarsudde, som ursprungligen var bostad åt prins Eugen (1865–1947), är idag ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer.


Läs Mer
Sightseeing

Red Sightseeing Båt

Tyvärr, men du har inte behörighet att se det här innehållet.

Läs Mer
Sightseeing

Red Sightseeing Buss

Upplev Stockholm i din egen takt på en av våra bussar. Vi tar dig till alla stadens sevärdheter! Åk obegränsat mellan stadens sevärdheter.


Läs Mer
Sightseeing

Ressel Rederi

Med Ressel Rederi tar du dig enkelt mellan Hammarby sjöstad-Masthamnen-Djurgården-Nybroplan. Njut av utsikten från Emelies populära soldäck eller värm dig på det uppvärmda huvuddäcket.


Läs Mer
Konst & Museum

Riksidrottsmuseum

Se hur idrotten utvecklats och lek, lär, upplev och berätta. Utställningarna har något både för dem med spring i benen och dem som lugnare vill betrakta och lyssna.


Läs Mer
Konst & Museum

Rosendals slott

Rosendals slott uppfördes på 1820-talet åt kung Karl XIV Johan, den förste Bernadotten, av en av tidens främsta arkitekter Fredrik Blom. Guidade visningar sommartid.


Läs Mer
Sightseeing

Royal Djurgården Tour

Royal Djurgården Tour avgår från Nordiska museet och tar dig runt hela Kungliga Djurgården på en guidad tur som varar i ca 50 minuter.


Läs Mer
Konst & Museum, Maritimt & Teknik

Sjöhistoriska museet

Lär dig mer om människans försök att bemästra havet, om livet ombord, om handelssjöfart och om upptäcktsresor. Lekrum och skaparverkstad för barn. Guidade visningar dagligen.


Läs Mer
Konst & Museum, Monument, Flora & Fauna, Scen & Underhållning

Skansen

Världens äldsta friluftsmuseum och grundades 1891 av Artur Hazelius som ville visa hur man levde i Sverige förr i tiden. Här firas alla stora högtider och här finns hus och gårdar från hela Sverige.


Läs Mer
Konst & Museum, Monument, Flora & Fauna

Skansen-Akvariet

Skansen-Akvariet är världens mest annorlunda akvarium. Här finns allt från apor, fiskar och krokodiler, till skorpioner, papegojor och grodor. Välkommen till en spännande och exotisk del av Skansen.


Läs Mer
Konst & Museum

Snus- och Tändsticksmuseum

Snus- och Tändsticksmuseum är ett industri- och kulturhistoriskt museum. Ur ett kulturarvsperspektiv visar och berättar de om den svenska snus- och tändstickshistorien. De förmedlar fakta och kunskap om vår unika och innovativa snus- och tändstickstradition.


Läs Mer
Konst & Museum

Spritmuseum

Spritmuseum är en unik mötesplats belägen i två galärskjul från 1700-talet.


Läs Mer
Sightseeing

Strömma båt

Med Strommas Hop on-hop off-båtar tar man sig enkelt till och från Djurgården. Under båtturen ”Djurgården runt” med Stockholm Sightseeings upplever man vackra Djurgården från vattnet.


Läs Mer
Sightseeing

Strömma buss

Upplev Stockholm i din egen takt och åk obegränsat mellan huvudstadens sevärdheter under 24 eller 72 timmar med en av våra hop on hop off-bussar.


Läs Mer
Konst & Museum, Maritimt & Teknik

Tekniska

Tekniska museet är ett science center och Sveriges största tekniska museum. Här kan du utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop.


Läs Mer
Maritimt & Teknik, Sightseeing

The Vasa Tour

Nu kan du få en djupare Vasa-upplevelse, från vattnet! The Vasa Tour tar dig tillbaka till Stockholm år 1628 med båt, på samma färd som skeppet då gjorde innan det förliste. Du kan välja att starta turen från två ställen, antingen Nybrokajen eller Vasabryggan och den guidas på både svenska och engelska.


Läs Mer
Konst & Museum

The Viking Museum

Museet för alla som vill få en inblick i livet under vikingatiden. Här finns en interaktiv utställning, vikingaklädda guider och åkturen Ragnfrids saga. Prova tyngden av en ringbrynja, värm dig vid elden i långhuset eller utmana en av våra vikingar på Hnefatafl.


Läs Mer
Konst & Museum

Thielska Galleriet

Thielska Galleriet räknas som ett av Sveriges förnämsta konstmuseum och är vackert beläget i en muromgärdad park ute på Blockhusudden på Djurgården i Stockholm.


Läs Mer
Konst & Museum, Maritimt & Teknik

Vasamuseet

På Vasamuseet finns Vasa, världens enda bevarade 1600-talsskepp. Hon kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Efter 333 år på sjöbottnen bärgades krigsskeppet 1961.


Läs Mer
Monument, Flora & Fauna

Veteranmonumentet Restare

Minnesmonumentet ”Restare” har uppförts på uppdrag av regeringen för att hedra personal från Försvarsmakten och andra myndigheter som tjänstgjort i internationella fredsinsatser.


Läs Mer
Konst & Museum, Maritimt & Teknik

Vrak – Museum of Wrecks

Vrak – Museum of Wrecks och ligger mellan Vasamuseet och Gröna Lund. Utanför knuten finns passande nog Östersjön,  skeppsvrak och gamla ö...
Läs Mer
Maritimt & Teknik

Wasahamnen

Wasahamnen på Djurgården är Stockholms mest centrala gästhamn. Hamnen har 174 gästplatser för fritidsbåtar.


Läs Mer
Maritimt & Teknik

WasaRetro

WasaRetro är en butik för kuriosa med marin allmogeprägel i skärgårdsanda. Här hittar du saker du inte visste du behövde. Den ligger i...
Läs Mer

Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer